Previous slide
Next slide

HVO100 tanken als volgende stap in CO2 reductie

Naast de bouw en ingebruikname van een transformatorhuis op eigen terrein is de volgende stap genomen in de CO2 reductie. Binnen onze ambities om de CO2 uitstoot te reduceren is de overstap naar HVO100, 100% ‘Hydrotreated Vegetable Oil’, een goed alternatief voor elektrisch rijden.

 

Inmiddels zetten we de biobrandstof in voor onze vrachtwagens welke pendeldiensten verzorgen op het industrieterrein ‘De Rietdijk’ en naar een externe locatie van een van onze opdrachtgevers. HVO100 wordt gemaakt van afgewerkte plantaardige oliën en restafval. Er komt geen druppel fossiele aardolie meer aan te pas. Hierdoor is HVO een fossiel vrije en hernieuwbare brandstof met grote voordelen op het gebied van duurzaamheid.

Investeren in een schonere toekomst

Het reduceren van uitstoot vraagt om investeringen in een schonere toekomst. Met het transformatorhuis is het mogelijk geworden om alle interne transportmiddelen en gerobotiseerde stellingen in het warehouse volledig te elektrificeren. Daarnaast beschikken we zo in de toekomst over voldoende laadcapaciteit voor de eerste elektrische vrachtwagens.

Het tanken van HVO100 biedt een directe reductie van 90% (well-to-wheel) van de CO2 uitstoot op de uitgevoerde transporten. Daarnaast reduceren we hiermee de uitstoot van schadelijke emissies zoals fijnstof, stikstof en zwavel. Ook is de brandstof nagenoeg geurloos en goed biologisch afbreekbaar.

Verduurzamen doen we samen

Het onderwerp duurzaamheid staat steeds vaker hoog op de agenda in de gesprekken met onze opdrachtgevers. In samenspraak ontwikkelen we duurzame en efficiënte oplossingen voor de toekomst. Binnen de gezamenlijke doelstellingen die worden gemaakt is het ‘Lean and Green’ een belangrijke pijler. Als een van de weinige containervervoerders zijn we eerder al beloond met een 1e ‘Lean and Green star’ en verwachten we ook de tweede binnenkort te realiseren.

Tevens besteden we aandacht aan de thema’s zuinig rijden en onderzoeken we de mogelijkheden voor het opwekken van onze eigen duurzame energie.

Scroll naar boven