Previous slide
Next slide

Duurzaam transport

Verduurzamen wordt steeds belangrijker en het vinden van oplossingen in het transport komen steeds dichterbij. Na een uitgebreide test met het tanken van biodiesel in plaats van conventionele brandstof nemen we de volgende stap in onze verduurzamingsambities.

We hebben een eigen tankmogelijkheid in gebruik genomen om HVO100, 100% ‘Hydrotreated Vegetable Oil’, te kunnen tanken. De eerste trucks zijn over op deze hernieuwbare brandstof en we verwachten dit, in samenwerking met u, verder uit te rollen.

Daarnaast onderzoeken we de mogelijkheden om de eerste elektrische truck in gebruik te nemen voor binnenlands vervoer. Voor Internationaal vervoer volgen we de ontwikkelingen op het gebied van het inzetten van waterstof als brandstof op de voet. Om deze ambities verder vorm te geven gaan we graag met u in gesprek over de mogelijkheden.

Reduceer direct 90% CO2 op uw transport

We bieden u de mogelijkheid om op al uw transporten direct 90% CO2 uitstoot te reduceren. Ook is het mogelijk om op individuele container- of trailerritten te kiezen voor het gebruik van HVO100. 
 

Periodiek of op container of rit niveau maken we het brandstofverbruik, het aantal gereden (volle en lege) kilometers en het gewicht inzichtelijk. Door deze gegevens in te lezen in o.a. BigMile kunnen we u voorzien van een betrouwbare rapportage en uw reductie visueel maken volgens de geldende NEN normen.

Momenteel is de kostprijs van biodiesel nog hoger dan die van traditionele brandstoffen. We voorzien u graag van meer informatie en de mogelijkheden.

Scroll naar boven