Previous slide
Next slide

Geschiedenis

60 jaar Van der Stelt Logistics in vogelvlucht

Giessen, 22 april 2021 – We zitten boven in de spreekkamer van de huidige locatie met mevrouw van der Stelt (82), welke nog steeds dagelijks op ons bedrijf te vinden is. Op de vergadertafel staan laptops en schermen, de nieuwe website wordt afgerond en de laatste hand is gelegd aan de bedrijfsvideo.

“Dat ging 60 jaar geleden wel anders!”
Zo begint mevr. van der Stelt te vertellen in een terugblik op 60 jaar geschiedenis. Ooit begonnen met een eerste tweedehands auto, een GMC, voor het vervoer van vee. “Het was vroeger allemaal niet makkelijk, we waren misschien ook wel tevreden toen met wat minder. We hebben vanaf het begin altijd hard gewerkt en goed werk geleverd, daar ligt nog steeds onze kracht.” Niet veel later kwam er een tweede auto bij en werd de dienstverlening uitgebreid. “We werden steeds vaker gevraagd om ook aanverwante goederen te vervoeren in de agrarische sector zoals hooi, stro en bieten.” We groeide geleidelijk aan verder.

“Toen kwam de tijd van de bietencampagne”
Bij nacht en ontij werd er in het bietenseizoen op en neer gereden naar de voormalige suikerfabriek in Breda. Met weemoed toch ook wel een bijzondere tijd. “We hadden heel veel lokaal werk en stonden er goed op bij de CSM.” Toch was het niet altijd ‘rozengeur en maneschijn’: “We hadden natuurlijk ook wel tegenslagen, het is niet allemaal vanzelf gekomen. En o ja, tussendoor zijn we ook nog stenen gaan rijden voor de fabriek in Vuren.” Terugkijken op de tegenslagen doen we liever niet, dat roept soms ook wel emotie op.

“Tijdens het kloppen van een matje kwam een deftige man aan de deur”
Een bijzonder verhaal met een lokaal karakter volgt: “We reden ondertussen met nog iets meer auto’s voor bijvoorbeeld ook een aantal Rotterdamse bedrijven. Ineens stond er een man op de stoep, meneer de Graaf, die een bedrijf had in pindaverwerking in Giessen. Hij vroeg of wij niet eens wat ritjes pinda’s en wat containers konden rijden, het containervervoer kwam net in opmars.”

“We moeten gewoon hard werken en kwaliteit leveren”
Het bleek een verandering die tot op de dag van vandaag nog steeds zichtbaar is in het bedrijf. De focus is verlegd en nog steeds vervoeren we voor veel partijen pinda’s en de ‘containerwereld’ nam een grote vlucht. “Mijn kinderen Carolien en Jaco deden steeds meer in het bedrijf en trekken nu toch wel de dagelijkse gang van zaken.” Met enige trots in haar ogen verteld mevr. van der Stelt daarover, heel erg uitweiden doet ze niet. “We moeten gewoon allemaal hard werken en kwaliteit leveren, dat zit er nou eenmaal in.”

“Het is altijd mond op mond reclame geweest”
Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een onderneming met de focus op het vervoer van zeecontainers, warehousing en een breed pallet aan diensten. Als nogmaals de vraag passeert of ze niet trots is, komt er nog steeds geen volmondig ja. “We zijn ook maar gewone hardwerkende mensen. Vroeger kreeg een chauffeur 50 à 60 gulden salaris, het is wel allemaal anders en moderner geworden.”

Staat de volgende generatie al klaar?
Op de vraag of de kleinkinderen de volgende generatie in het bedrijf worden, kleinzoon Nick stuurt al wat jaren op de vrachtwagen en Daniël en Jelle zijn er ook regelmatig te vinden, komt niet echt een antwoord. Echter blijkt uit de blik van oma dat ze daar toch stiekem wel op hoopt. En met oog op detail wordt het laatste restje water uit het glas niet verspild: “We geven de bloemetjes in het raamkozijn gelijk maar even water, moet ook gebeuren.”

1961

Van der Stelt Logistics is opgericht in 1961 als kleinschalig familiebedrijf met de focus op veetransport en agrarisch vervoer in het dorpje Rijswijk, Noord-Brabant. We zijn gestart met letterlijk ‘de voeten in de klei’.

1961

1970

De groei van de onderneming vorderde gestaag en heeft de basis gelegd voor wat deze nu is.

1970

1986

Enkele jaren later werd de volgende stap gezet. Het wagenpark werd uitgebreid en het vervoer van stukgoed werd toegevoegd aan de activiteiten. Steeds meer regionale klanten wisten ons te vinden en het wagenpark groeide. Met de komst van het wereldwijde transport middels containers werden de activiteiten in 1986 uitgebreid met het transport van zeecontainers vanaf de Rotterdamse haven.

1986

1991

Deze wijze van transport nam een enorme vlucht en met de uitbreiding van de Rotterdamse en Amsterdamse haven werd de focus meer en meer verlegd naar de specialisatie op het gebied van containertransport. In 1991 is het roer definitief omgegooid en werd volledig ingezet op de groei van de Internationale markt.

1991

1996

De trouwe klanten bleven en stapte ook steeds meer in de wereldwijde handel, mede geholpen door steeds modernere communicatiemiddelen. In 1996 volgde een grote stap en werd de huidige locatie in Giessen aangekocht om de groeiambities mogelijk te maken.

1996

2016

Door een lineaire groei en de ambitie om dagelijks een hoge standaard na te leven werd de volgende stap gemaakt. De huidige klanten wisten de hoge kwaliteit te waarderen en de vraag naar meer logistieke diensten nam toe. Een grondige verbouwing van de locatie vond plaats en in 2017 werd gestart met de gefaseerde bouw van het warehouse welke 2500 vierkante meter betrof.

2016

2021

Om de steeds grotere groei van de organisatie verder vorm te geven is het team uitgebreid met professionals op verschillende gebieden. Nog steeds geeft de familie van der Stelt dagelijks leiding aan het bedrijf waarbij de kernwaarden van een hecht familiebedrijf niet uit het oog worden verloren. In de voorgaande jaren is geïnvesteerd in hoogwaardige automatisering, zijn voertuigen voorzien van de modernste technieken en zijn vele partnerships aangegaan om verdere groei mogelijk te maken.

2021

Toekomst

Op het eigen terrein worden de ambities verder vorm gegeven. In de komende jaren zal worden voorzien in nieuwbouw en groei van de warehouse faciliteiten naar ruim 10.000 vierkante meter. De focus komt ook steeds meer te liggen op de footprint die we achter laten op het milieu. Zo wordt er gekozen voor verdere modernisering van het wagenpark, zullen zonnepanelen gaan zorgen voor de eigen energievoorziening en streven we naar nog meer sterren in het ‘Lean and Green’ programma.

Daarnaast zal het team van specialisten verder worden uitgebreid om alle modaliteiten aan te kunnen bieden en de verdere automatisering vorm te geven en aan te sluiten op uw wensen.

Scroll naar boven