Previous
Next

Duurzaamheid

We zijn ons bewust van de footprint die we achterlaten op het milieu en hebben duurzaam ondernemen verweven in al onze activiteiten. Naast een lagere belasting op het milieu zien we verduurzaming ook als kostenbesparing en dat is voordelig voor u.

Omgevingsbewust ondernemen staat hoog in het vaandel, al onze medewerkers onderstrepen dit. Met elkaar denken we dagelijks aan slimme oplossingen om het aantal ‘lege’ kilometers te beperken en houden we rekening met de hoogste milieunormen bij de aanschaf van nieuwe voertuigen bijvoorbeeld. Ook hierbij geldt, ‘wat soms zo simpel oogt is niet altijd eenvoudig’. Zuinig rijden en regelmatige controle van bandenspanning hebben onze chauffeurs tot een kunst verheven. Een kleine moeite met een groot effect.

Lean and Green star

Als beloning op de maatregelen die wij hebben getroffen om onze transporten duurzamer te maken, hebben wij de Lean & Green Award mogen ontvangen. Recent hebben we daar ook de eerste ‘star’ voor mogen ontvangen als een van de weinige containervervoerders in Nederland.

 Lean & Green is een CO2-reductieprogramma dat organisaties stimuleert om te groeien naar een hoger duurzaamheidsniveau. Het volgende doel is het behalen van de tweede ‘star’ waarbij we continue streven naar de vermindering van onze uitstoot.

 

Duurzame energie

Met de bouw van het huidige warehouse en de voorziene uitbreiding in de toekomst is het uitgangspunt dat de volledige dakoppervlakte geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen. Het doel is om volledig zelfvoorzienend te zijn in de energiebehoefte en het overschot terug te leveren aan het net.

Wagenpark volledig Euro-6

Het volledige wagenpark is uitgerust volgens de geldende EURO-6 norm waarmee de extra belasting van de brandstof ten opzichte van benzine wordt gereduceerd. Het is niet alleen een verplichting sinds 2015 maar ook een uitdaging geworden om alle nieuwe voertuigen nog schoner te krijgen. Momenteel onderzoeken we de mogelijkheden om een volledig elektrisch uitgevoerd voertuig in te zetten voor de bewegingen tussen onze klanten en het warehouse op het eigen industrieterrein.

Scroll naar boven