Previous slide
Next slide

Ever Alot: Grootste containerschip ter wereld aangekomen in Rotterdam (video)

Het allergrootste containerschip ter wereld is dit weekend aangekomen in Rotterdam op de ECT Delta Terminal waar op dit moment de containers worden gelost. Binnenkort komt u ons tegen met onder andere de bekende groene containers op weg naar de eindbestemming afkomstig van dit schip.

Met een capaciteit van 24.004 teu (20ft containers) is het schip van Evergreen de grootste ter wereld.
De Ever Alot werd feestelijk ontvangen tijdens de zogenaamde ‘Maiden call’ op de Maasvlakte afgelopen vrijdag. Het kost ongeveer 4 dagen om alle containers, bestemd voor het achterland, van het schip te lossen. Een aantal van deze containers zullen wij afleveren bij onze klanten. Door de beperkte beschikbaarheid van rivierschepen (barge) en capaciteit op de treinen (rail) is de verwachting dat er meer containers dan gebruikelijk over de weg de eindbestemming gaan bereiken.

De Ever Alot is net iets groter dan zijn kleinere broertje Ever Ace die eerder al de Rotterdamse haven heeft aangedaan. De Ever Ace en Ever Alot zijn allebei 400 meter lang en 61,5 meter breed maar worden steeds iets efficiënter gebouwd waardoor meer containers te vervoeren zijn. Heel lang zal de Ever Alot niet meer het grootste containerschip ter wereld zijn. Rederij MSC heeft inmiddels het schip MSC Tessa in de vaart genomen, gebouwd in Shanghai. Dit schip kan maar liefst 24.116 20ft containers vervoeren.

En alsof het niet groot genoeg kan.. Het is nog even wachten maar de containerschepen MSC Irina en MSC Michel Cappellini zijn in aanbouw, deze kunnen maar liefst 24.232 containers over de zee vervoeren.

Bronvermelding beeld Ever Alot: Youtube/Airliners & Ship Channel

Scroll naar boven