Previous slide
Next slide

Coronatest voor Internationale vrachtwagenchauffeurs in Giessen

Omdat Duitsland de landen Engeland, Ierland en Portugal tot risicogebied hebben benoemd moeten vrachtwagenchauffeurs die via Nederland de Duitse grens willen passeren in het bezit zijn van een negatieve PCR-testuitslag niet ouder dan 48 uur. In Nederland is geen locatie te vinden waar dit mogelijk is en waar deze ook nog eens nabij de belangrijke transportader A15/A27 gelegen is.

Waar laat je een voertuigcombinatie tot 20 meter lang?
Maar waar doe je dat als je niet met de auto maar met een vrachtwagencombinatie tot soms wel 20 meter lang een teststraat moet bezoeken? De organisatie ‘Transport in Nood’ bedacht met de lokale ondernemers Nutrilab en Van der Stelt Logistics in Giessen een oplossing. Transportondernemer Jaco van der Stelt: “We hebben al sinds oktober een teststraat op ons terrein en zijn gewend aan het verwerken van een groot aanbod van vrachtwagens op ons terrein en hebben de ruimte.

We helpen waar het kan in de strijd tegen corona
“Alle processen vinden strikt gescheiden plaats, we hebben ook de verantwoordelijkheid voor onze eigen mensen maar voelen ons maatschappelijk betrokken in de strijd tegen het corona virus. Als het nodig is na een positieve uitslag om het voertuig te parkeren kan dat op ons terrein en desgewenst dragen we zorg voor de levering van de lading.”

Transport in Nood regelt het totale proces en zorgt voor locaties in de buurt wanneer chauffeurs noodgedwongen zeven dagen in quarantaine moeten. Pas nadat een chauffeur klachtenvrij is én afstemming met de GGD heeft plaatsgevonden kan de quarantaine worden opgeheven en de desbetreffende chauffeur zijn reis vervolgen.

Scroll naar boven